SRIJEDA, 2.3.2022.     RADNO VRIJEME SAJMA OD 12:00 DO 19:00 SATI

12:00  SVEČANO OTVORENJE SAJMA
13:30 – 18:45 PROMOFORUM – KONFERENCIJA O LJUDSKIM POTENCIJALIMA – 1. DIO

13:30 – 16:00 Konferencija o ljudskim potencijalima (prijava obavezna)
13:30 – 13:40 Otvaranje konferencije 
13:40 – 14:10 Uvodni dio – predstavljanje aktivnosti Ministarstva turizma i sporta
14:10 – 14:20 Pitanja/diskusija
14:20 – 14:30 Pauza za osvježenje
14:30 – 15:50 Panel rasprava „Ljudski potencijali u turizmu/ugostiteljstvu – kako privući one iz okruženja – mlade, starije skupine i osobe s invaliditetom“
15:50 – 16:10 Pitanja/diskusija

16:30 – 18:45 Skup Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre
16:30 – 18:00 Službeni dio skupa na temu aktualne problematike ugostitelja
(zatvorenog tipa, za članove udruge i one koji to žele postati)
18:00 – 18:45 Predavanje: Koliko košta prvi dojam?
Svjetlana Ranek Franjul, Service mindset

 

ČETVRTAK, 3.3.2022. RADNO VRIJEME SAJMA OD 10:00 DO 19:00 SATI

11:00 – 16:00 PROMOFORUM – KONFERENCIJA O LJUDSKIM POTENCIJALIMA – 2. DIO

11:00 – 12:30  Zašto i kako razvijati MERAKLIS u Vašem poslovnom i privatnom okruženju?
Marinela Dropulić Ružić, Meraklis
12:30 – 12:45 Pauza za osvježenje
12:45 – 14:15 Komunikacija unutar tima ILI kako komunikacijom do impresije
Saša Tenodi, Hangar positioning
14:15 – 14:30 Pauza za osvježenje
14:30 – 16:00 Prodajni mindset
Vedran Sorić, Sorbel group

*PromoForum predavanja/radionice drugog dana se naplaćuju. PRIJAVI SE.

 

PETAK, 4.3.2022.        RADNO VRIJEME SAJMA OD 10:00 DO 19:00 SATI

11:00 – 18:50 POPRATNA STRUČNA EDUKATIVNA DOGAĐANJA

11:00 – 12:30 Predavanja u organizaciji Strukovne grupe ICT Istre HGK Županijske komore Pula
(prijava obavezna). PRIJAVI SE.

„Digitalne tehnologije u hotelijerstvu nekad-danas-sutra“
Davor Brenko - Istra Tech d.o.o.
"Smart Hotel kao odgovor na izazove pandemije"
Dean Verbanac - Intersoft Technologies d.o.o.

12:30 – 15:00 EDUKATIVNI DIO NAMIJENJEN TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA

13:00 – 13:30 Digitalni nomadi – TZSI Projekt „Live and Work in Central Istria“
Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre
13:30 – 13:50 Održiva destinacija kao turističko-inovacijski potencijal – primjeri dobre prakse za turističke zajednice
Milena Radošević, vanjska stručna suradnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Prezentacija projekta 
13:50 – 14:10 „ConsumeLess Plus: A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more
Joelle Živolić i Rosela Kružić, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
14:10 – 14:40 Kako iskoristiti prednosti zajedničke web platforme?
Goran Mrvoš, Infosit d.o.o.
14:40 – 15:10 Pitanja i diskusija

15:30 – 18:50 EDUKATIVNI DIO NAMIJENJEN OBITELJSKOM SMJEŠTAJU

U organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča i sajma Promohotel  (sudjelovanje je moguće isključivo uz prijavu)

15:30 – 15:50 Diversifikacija obiteljskog smještaja: predstavljanje županijskog certifikata EcoDomus
Milena Radošević, vanjska stručna suradnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije

15:50 – 18:50 Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2022. – 1. dio

1. Kako gosti biraju destinaciju (kako gost nalazi naš smještaj)
2. Specijalizacija obiteljskog smještaja (obitelji s malom djecom, obitelji s tinejdžerima, senior gosti, …)
3. Priprema smještaja za sezonu (nakon sezone, koliko često mijenjati opremu u objektu, prilagodba novim trendovima,…)
4. Priprema objekta za fotografiranje/snimanje
5. Određivanje cijena i upravljanje cijenama
6. Pravila poslovanja (zaštita iznajmljivača i gostiju od otkaza rezervacija i ostala pravila)

Predavačice:
Anamarija Cicareli dipl.oec. vlasnica firme Interligo d.o.o.
Meri Čizmić Kraljević mag.oec. glavna urednica časopisa Apartman Plus

SUBOTA, 5.3.2022.  RADNO VRIJEME SAJMA OD 10:00 DO 17:00 SATI

10:30 – 14:00 EDUKATIVNI DIO NAMIJENJEN OBITELJSKOM SMJEŠTAJU

U organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča i sajma Promohotel  (sudjelovanje je moguće isključivo uz prijavu)

10:30 – 11:00 Smještaj za ljubimce - iskoristite prednosti suvremenih trendova i budite ispred konkurencije
PTA SOLUTIONS Ltd, u okviru projekta Pet Travel Advisor
11:00 – 14:00 Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2022. – 2. dio

7. Oglašavanje
• Priprema za rad s portalima
• Pravila poslovanja Booking.com i Airbnb.com
• Algoritam portala – ključ uspjeha vašeg oglasa
• Partnerstva na portalima
• Analitika portala
• Učinkovito oglašavanje na Google Mapi
• Oglašavanje na FB i vlastitom webu
• Alati za pomoć kod samostalnog oglašavanja
8. Administrativno poslovanje
• Koje dokumente i knjige treba voditi iznajmljivač
• Prijava i odjava gostiju
• Cjenik
• Sve o izdavanju računa
• Akontacija i depozit (osiguranje u slučaju šteta)
• Financijske obveze iznajmljivača
• Što sve mora imati apartman (prema Pravilniku)
• PDV identifikacijski broj
• Plaćanje PDV-a na proviziju (načini)
• E-Porezna i kako platiti PDV na proviziju (PDV i PDV-s obrasci)
• Razlika iznajmljivač kao fizička i pravna osoba
• Dolazak inspektora u objekt
• Što s COVID pozitivnim gostom

Predavačice:
Anamarija Cicareli dipl.oec. vlasnica firme Interligo d.o.o.
Meri Čizmić Kraljević mag.oec. glavna urednica časopisa Apartman Plus

Detaljan program PromoForuma i svih ostalih popratnih stručnih događanja dostupan je na ovom linku: (download .pdf)

Ulaz na sajam moguć je isključivo uz COVID potvrdu i uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Organizator sajma uz financijsku podršku Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča omogućio je BESPLATNO TESTIRANJE ispred ulaza u sajam.
Ulaz na sajam je besplatan uz obaveznu prijavu putem sljedećeg linka.

Ukoliko se prijavite na neko od popratnih stručnih događanja potvrda prijave vrijediti će vam i za ulazak i posjet sajmu.
U tom slučaju niste obavezni dodatno ispuniti prijavu za ulaz na sajam.

Dobro došli!

 

Arhiva:

PROGRAM POPRATNIH DOGAĐANJA 2020. (download .pdf)
PROGRAM PROMOFORUMA 2020. (download pdf)
PROGRAM COOKING SHOW 2019. (download.pdf)
PROGRAM DOGAĐANJA 2019. (download.pdf)
PROGRAM DOGAĐANJA 2018. (download .pdf)
PROGRAM COOKING SHOW 2018. (download .pdf)
ARHIVA PROGRAM DOGAĐANJA 2017. (download .pdf)